Jednoduchý recept

Pórková polévka se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pórková polévka se slaninou 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19137

Ingredience

180 g Brambory
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pórek
100 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
900 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 038kJ
18% Sacharidy 65 g
63% Tuky 47 g
69% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Pórková polévka se slaninou postup přípravy receptu:

1

Peředem si připravíme jeden litr zeleninového vývaru. Ten můžeme uvařit klasicky z kořenové zeleniny, nebo použijeme polotovar.

2

Polévku budeme vařit ve větším polévkovém hrnci.

3

Nejprve si na prudkém ohni rozpustíme máslo, na něm pak opékáme malé kostičky slaniny.

4

Mladý pórek nakrájíme na kolečka, důkladně omyjeme a restujeme spolu se slaninou. Nakonec přidáme kostičky brambor a prolisovaný česnek.

5

Vše opékáme přibližně pět minut. Nezapomeneme míchat, aby se zelenina nepřichytávala.

6

Po pěti minutách zalijeme hotovým zeleninovým vývarem, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut.

7

Z polévky oddělíme zhruba polovinu brambor, slaniny a pórku. Zbytek polévky rozmixujeme.

8

Pro zjemnění do hotové polévky vmícháme 33% smetanu.

9

Polévku už jen dochutíme solí, pepřem a podáváme.

10

Do jednotlivých porcí rozdělíme nerozmixované brambory, slaninu a pórek.

11

Máme-li dostatek času, můžeme si na ozdobu připravit smaženou cibulku.

12

Na slabé kroužky nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji,

13

nejlépe ve fritovacím hrnci. Poté odsajeme ubrouskem přebytečný olej a úplně nakonec křupavou cibulku osolíme. Tou pak ozdobíme každou porci polévky.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Pórková polévka se slaninou
Polévka zavoněla slaninou. Byla dobrá. Takové polévky u nás doma můžeme. Díky za tip. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept