Bramborové placky plněné špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placky plněné špenátem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19168 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
náplň | |
---|---|
300 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
Bramborové placky plněné špenátem | |
350 g | Brambory vařené |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 197,2mg |
Draslík | 531,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Brambory vařené, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špenátový protlak mražený, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové placky plněné špenátem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory prolisujeme a smícháme se žloutky, solí a moukou. Rychle vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta vyválíme 4 kulaté placky a opečeme je po obou stranách na pánvi na rozpáleném sádle. Placky potřeme špenátovou náplní, stočíme a ihned podáváme. |
3 | Náplň: |
4 | Špenátový protlak chvíli podusíme a podle chuti osolíme. Náplň můžeme připravit i z čerstvého listového špenátu. |