Recept

Studená bramborová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 19171

Ingredience

500 g Brambory vařené
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 648kJ
8% Sacharidy 29 g
5% Tuky 3 g
20% Sodík 401 mg
4% Bílkoviny 2 g

Studená bramborová omáčka postup přípravy receptu:

1

Uvařené, ještě teplé brambory prolisujeme sítem a zředíme marinádou připravenou z vody, octa, oleje, cukru a soli.

2

Omáčku okořeníme oloupanou, nastrouhanou cibulí a nasekanou petrželkou.

3

Bramborovou omáčku podáváme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu, na studenou vepřovou pečeni nebo na studené vařené uzené maso.

4

Do omáčky můžeme přidat trochu nastrouhaného křenu.

Poznámka

Místo petrželky můžeme použít pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept