Dušený tuňák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený tuňák
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19176 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
10 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
240 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1000 g | Tuňák obecný |
2 g | Tymián sušený |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušený tuňák postup přípravy receptu:
1 | Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme s drceným česnekem. |
2 | Podlijeme 1/4 l vody, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a brambory. Vše osolíme, opepříme a přilijeme citrónovou šťávu. |
3 | K zelenině přidáme porce tuňáka, posypeme tymiánem a dusíme do změknutí. |
4 | Tuňáka se zeleninou podáváme vychlazeného, posypaného sekanou petrželí. |