Jednoduchý recept

Základní zeleninový vývar

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (2%)
ID receptu: 19189

Ingredience

3 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
250 g Cuketa
150 g Houby čerstvé
250 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
2 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
2500 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 542kJ
6% Sacharidy 22 g
5% Tuky 3 g
19% Sodík 387 mg
8% Bílkoviny 5 g

Základní zeleninový vývar postup přípravy receptu:

1

Cibuli a pórek nasekáme najemno. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej a na mírném ohni osmahneme cibuli, pórek a utřený česnek. Smažíme asi 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, houby a koření. Restujeme další 2 minuty.

2

Směs zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme pokličkou a vaříme přibližně 1 hodinu. Poté odstavíme hrnec z plamene a necháme vychladnout.

3

Zeleninu a bylinky scedíme a zůstane čirý zeleninový vývar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept