Tykvové suflé s pomerančovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvové suflé s pomerančovou kůrou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1919 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tykev |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 484,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomeranče, Skořice mletá, Sůl, Tykev, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tykvové suflé s pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Dužinu tykve nejprve nakrájíme na větší kousky na na mírném ohni asi 20minut podusíme. Poté rozmačkáme na hladké pyré. |
2 | Troubu předehřejeme na 200C. |
3 | K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně přisypeme 100g cukru, přidáme mletou skořici, tykvové pyré a nastrouhanou pomerančovou kůru. Zlehka promícháme. |
4 | Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Vlijeme směs a pečeme 30minut. Hotové suflé ihned podáváme. |
Poznámka
Pomerančovou kůru můžeme nahradit kůrou z citronu.