Linguine se sardinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine se sardinkami
Linguine se sardinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19193 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel - nať |
8 ks | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Linguine |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 314,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Citronová kůra, Citronová šťáva, Oříšky piniové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinka obecná, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Linguine se sardinkami postup přípravy receptu:
1 | Na velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme česnek, drcené chilli papričky a opékáme zhruba 1 minutu. Potom přidáme zbytků kořenů zbavený, na velmi tenké plátky nakrájený fenykl a opékáme 4-5 minut doměkka. Přidáme omyté, osušené a na kousky nakrájené filety ze sardinek a další 3-4 minuty zahříváme, aby byly křehké. |
2 | V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale uprostřed měly tuhé jádro. Scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. |
3 | K sardinkám přidáme piniové oříšky, citronovou kůru a šťávu, petrželku, sůl, pepř a po promíchání přeneseme směs na těstoviny, přidáme zbývající olivový olej a opět vše promícháme. |
4 | Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme. |
Poznámka
Pokud by omáčka byla příliš hustá, můžeme ji naředit trochou vody, ve které jsme vařili těstoviny.