Kefte - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kefte
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19213 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 139,3mg |
Draslík | 482,1mg |
Vláknina | 719,8mg |
Vitamín A | 71,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kefte postup přípravy receptu:
1 | Z mletého masa, vajíčka, soli a pepře, drobně pokrájené cibule a zvlhčené veky vypracujeme směs. |
2 | Lžící odebíráme a navlhčenýma ruka tvarujeme válečky. |
3 | Připravené maso osmažíme na pánvi v rozehřátém oleji. |
Poznámka
Podáváme s hranolky a zeleninovým salátem.