Kefte na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kefte na špízu
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19214 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 527,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kefte na špízu postup přípravy receptu:
1 | Do mletého masa přidáme jemně nasekanou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, koření a sůl. |
2 | Z hotové směsi tvarujeme kuličky, které potřeme olejem. |
3 | Maso na špízech grilujeme za stálého otáčení cca 6 minut. |
4 | Hotové špízy je vhodné podávat posypané nakrájenou cibulí a petrželkou. |