Jednoduchý recept

Ječné omelety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19234

Ingredience

4 polévková lžíce Džem borůvkový
12 ks Jahody zahradní
400 ml Mléko sójové
100 g Mouka ječná
1 polévková lžíce Olej rostlinný
200 ml Smetana sójová
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 906kJ
11% Sacharidy 38 g
6% Tuky 5 g
3% Sodík 54 mg
16% Bílkoviny 9 g

Ječné omelety postup přípravy receptu:

1

Do misky nalijeme sójové mléko a v něm rozmícháme hladkou ječnou mouku. Přidáme žloutek, špetku soli a vše dobře rozkvedláme. Z bílku ušleháme sníh a vmícháme do hotového těsta.

2

Těsto necháme chvilku odstát. Na pánvi necháme rozpálit malé množství rostlinného oleje. V tenké vrstvě lijeme naběračkou těsto na pánev. Jakmile ztuhne, omeletu opatrně obrátíme a opékáme po obou stranách.

3

Hotovou omeletu potřeme marmeládou bez cukru, přehneme a polijeme sojovou smetanou. Můžeme omelety ještě dozdobit čerstvým ovocem, nejlépe jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept