Jednoduchý recept

Špenát dušený

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Špenát dušený 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1924

Ingredience

120 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
150 g Tuk
15 g Česnek
1300 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 833kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 16 g
49% Sodík 977 mg
11% Bílkoviny 6 g

Špenát dušený postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a dobře rozmícháme.

2

Do jíšky s cibulí vložíme na kusy nakrájený zmrazený špenát a za občasného zamíchání jej rozpustíme.

3

Nakonec přidáme česnek utřený se solí, pepř a ještě krátce podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Špenát dušený
Recept je rychlý, snadný a řadím jej mezi levnější recepty. Vyzkoušela jsem na oběd s variantou šťouchaných brambor se slaninou a moc nám to chutnalo.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept