Jednoduchý recept

Vanilkový krém

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1925

Ingredience

75 g Cukr krupice
500 ml Mléko polotučné
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
8% Sacharidy 27 g
33% Tuky 25 g
1% Sodík 22 mg
21% Bílkoviny 12 g

Vanilkový krém postup přípravy receptu:

1

Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka. Lusky dáme do kastrůlku a společně se smetanou ke šlehání a mlékem přivedeme k varu.

2

Žloutky s cukrem utřeme doběla. Rozředíme troškou mléka a promícháme. Přilijeme do kastrůlku a zahříváme tak dlouho, dokud se krém nezačne lepit na vařečku.

3

Hotový krém procedíme, necháme vychladnout a uchováváme v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept