Salát s celerem a ořechy
30 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
 - 1lžíceOcet vinný červený
 - 1lžíceCukr třtinový
 - 2lžičkyCitronová šťáva
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 10gramůTymián čerstvý
 - 2kusyCeler řapíkatý
 - 130gramůCeler bulvový
 - 3kusyCibulka jarní
 - 50gramůOřechy pekanové
 - 450gramůBrambory sladké (Batáty)
 - 2kusyČekanka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme zálivku.
 - 2Do misky nalijeme 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci červeného octa, přidáme 1 lžičku hnědého cukru a 2 lžičky nadrobno nakrájeného tymiánu. Osolíme, opepříme a mícháme tak dlouho, až se vše spojí a cukr se úplně rozpustí.
 - 3Sladké brambory (batáty) vaříme doměkka, přibližně 10 minut.
 - 4Brambory slijeme a necháme vychladnout.
 - 5Dobře omyjeme listy čekanky.
 - 6Nastrouháme očištěný celer, na kolečka nakrájíme jarní cibulku a řapíkatý celer.
 - 7Zeleninu smícháme s bramborami.
 - 8Na talíř nebo misku nakládáme listy čekanky a pokapeme je citronovou štávou. Doprostřed navršíme směs brambor a zeleniny, zalijeme zálivkou a ozdobíme pekanovými ořechy.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.