Jehněčí maso se zeleninou v hliněném hrnci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 136 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso se zeleninou v hliněném hrnci
Celkový čas: | 136 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 16 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 19290 |
Ingredience
150 g | Brambory |
150 g | Cibule |
150 g | Hrášek |
500 g | Jehněčí maso |
6 g | Kopr čerstvý |
10 g | Máslo čerstvé |
160 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
160 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 103,0mg |
Draslík | 504,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrášek, Kopr čerstvý, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso se zeleninou v hliněném hrnci postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory, cibuli a společně se zbylou zeleninou a masem pokrájíme na větší kousky. Směs vložíme do hliněného hrnce, osolíme, opepříme, přidáme lžící másla a hrášek. |
2 | Přikryjeme alobalem, do které jsme propíchali několik dírek. Dusíme bez podlití vody cca 2 hodiny ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme posypané sekaným koprem a petrželí. |