Zeleninové pyré s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové pyré s rýží
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19327 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 špetka | Kmín drcený |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Rajčata |
30 g | Rýže Basmati |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 551,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Kmín drcený, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové pyré s rýží postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a petržel nakrájíme va větší kousky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme a přidáme kmín. Spaříme si jedno větší rajče, aby z něj šla seškrábnout slupka. Rozkrojíme ho |
2 | a vydlabeme jádřinec. Takto připravené rajče přidáme do polévky |
3 | a vaříme 20 minut. Po uvaření vše rozmixujeme. Polévka by měla být hustá, téměř kašovitá. Hustotu polévky můžeme upravit přímo při mixování přidáním horké vody. Do hotové polévky přidáme předem uvařenou rýži basmati. Na talíři dozdobíme sekanou petželkou. |
4 | Polévka je velmi vhodná i pro děti. |