Zdravý recept

Zeleninové pyré s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19327

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 špetka Kmín drcený
2 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 ks Rajčata
30 g Rýže Basmati
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 495kJ
6% Sacharidy 22 g
461% Tuky 346 g
23% Sodík 456 mg
8% Bílkoviny 5 g

Zeleninové pyré s rýží postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a petržel nakrájíme va větší kousky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme a přidáme kmín. Spaříme si jedno větší rajče, aby z něj šla seškrábnout slupka. Rozkrojíme ho

2

a vydlabeme jádřinec. Takto připravené rajče přidáme do polévky

3

a vaříme 20 minut. Po uvaření vše rozmixujeme. Polévka by měla být hustá, téměř kašovitá. Hustotu polévky můžeme upravit přímo při mixování přidáním horké vody. Do hotové polévky přidáme předem uvařenou rýži basmati. Na talíři dozdobíme sekanou petželkou.

4

Polévka je velmi vhodná i pro děti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept