Recept

Zelňačka plná koření

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19333

Ingredience

6 ks Bobkový list
550 g Brambory
100 g Cibule
100 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Libeček
400 ml Mléko sójové
6 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Saturejka
1 polévková lžíce Solamyl
2 kávová lžička Sůl
1500 ml Voda pitná
200 g Zelí kysané
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 619kJ
7% Sacharidy 24 g
5% Tuky 4 g
17% Sodík 343 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zelňačka plná koření postup přípravy receptu:

1

Na přípravu této polévky použijeme kysané zelí bez láku. Zelí scedíme a dáme do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, houby, vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme cibuli, česnek, bobkový list, nové koření, kmín, saturejku a sladkou mletou papriku. Vše vaříme na mírném ohni 45 minut. Polévku si podle chuti dokyselíme scezeným lákem.

2

Solamyl rozmícháme v sojovém mléce a pomalu naléváme do horké polévky. Ještě krátce povaříme a omastíme panenským olejem. Tato zelňačka je krásně voňavá.

3

Podáváme s celozrnným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept