Jehněčí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí játra
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19336 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
160 g | Cibule |
500 g | Játra jehněčí |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř cayenský |
6 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 463,8mg |
Draslík | 462,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 31g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra jehněčí, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí játra postup přípravy receptu:
1 | Játra dobře opláchneme, odblaníme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. |
2 | Poté obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Osmažená játra osolíme a opepříme cayenským pepřem. |
3 | Servírujeme posypané smaženou cibulkou a nasekanou petrželí. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné hranolky.
Skvělý,rychlý a jednoduchý recept.To že to