Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19381

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
350 g Krevety tygří - loupané
120 g Nudle rýžové
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1,2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
50 g Sójové výhonky
1 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 357kJ
10% Sacharidy 36 g
19% Tuky 15 g
17% Sodík 333 mg
49% Bílkoviny 27 g

Thajské nudle postup přípravy receptu:

1

Nakrájený česnek dozlatova opečeme ve woku s rozehřátým olejem, přidáme vejce, rychle zamícháme a nesmíme příliš dlouho zahřívat, aby nebylo tuhé. Přidáme krevety osušené papírovými utěrkami, podle návodu uvařené a scezené nudle a vše důkladně promícháme.

2

Vmícháme thajskou rybí omáčku, citronovou šťávu, polovinu arašídů, cukr, jarní cibulky, kajenský pepř, polovinu sójových výhonků a za stálého míchání vaříme na silném ohni 2 minuty, aby se všechny suroviny důkladně prohřály.

3

Rozdělíme do misek, posypeme zbývajícími arašídy, nakrájeným čerstvým koriandrem, sójovými výhonky a ozdobené klínky citronu servírujeme.

Poznámka

Část krevet je možno obměnit jinými uvařenými plody moře, například olihněmi, slávkami, srdcovkami nebo norskými humry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept