Uzená treska s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená treska s rýží
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19383 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
450 g | Filé z aljašské tresky |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
175 g | Rýže Basmati |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 302,3mg |
Draslík | 209,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Kmín drcený, Koriandr mletý, Kurkuma, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená treska s rýží postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s rozehřátým olejem opékáme 10 minut dozlatova cibuli, přidáme česnek, půl minuty opékáme, potom vmícháme kmín, kurkumu, mletý koriandr a ještě půl minuty zahříváme, aby koření začalo vonět. Přidáme rýži a důkladně promícháme. |
2 | Vroucí vodou přelijeme plátky z uzené tresky, necháme 10 minut stát, rybu vyjmeme, zbavíme kůže i kostí a rozebereme na kousky. Z vody, ve které se treska máčela, odměříme 350 ml, nalijeme do hrnce, zamícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme a na velmi slabém ohni dusíme 12-15 minut, aby se tekutina vstřebala a rýže změkla. |
3 | Mezitím vaříme 8 minut v osolené vodě vejce, vodu slijeme, vejce ochladíme studenou tekoucí vodou a odložíme. |
4 | K rýži opatrně přimícháme kousky ryby, petrželku, máslo, rozdělíme na talíře, navrch dáme vejce nakrájené podélně na čtvrtky, ozdobíme klínky citronu a servírujeme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme mangové čatní.