Recept

Domácí rajčatový kečup

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Domácí rajčatový kečup 5 1
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19389

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hřebíček
0,5 kávová lžička Muškátový květ
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
100 ml Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kg Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 327kJ
5% Sacharidy 18 g
1% Tuky 0 g
10% Sodík 205 mg
3% Bílkoviny 2 g

Domácí rajčatový kečup postup přípravy receptu:

1

Na kečup používáme dobře vyzrálá rajčata. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky, které podusíme ve větším hrnci ve vlastní šťávě asi 10 - 15 minut. Potom propasírujeme sítem do jiného hrnce.

2

Do vhodné nádoby nalijeme vodu a ocet a vmícháme mleté nové koření, muškátový květ, mletý pepř, mletý hřebíček, sůl a celý bobkový list. Směs nalijeme na propasírovaná rajčata, přisypeme cukr a uvedeme do varu. Na mírném ohni vaříme velmi pomalu 60 až 90 minut. Občas promícháme, aby se kečup nepřipálil. Na konci má mít hustou konzistenci a temně červenou barvu.

3

Z hotového kečupu vyjmeme bobkový list. Plníme do menších skleniček nebo lahví. Zavařujeme ve vodní lázni 30 minut při 80 st. Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept