Omáčka Teriyaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Teriyaki
Omáčka Teriyaki
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19397 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
80 g | Cukr třtinový |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Ocet jablečný |
80 ml | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 105,1mg |
Vláknina | 375,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hovězí vývar základní, Ocet jablečný, Sůl, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omáčka Teriyaki postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme vývar se sójovou omáčkou, přidáme cukr, zázvor, sůl a ocet. Uvedeme do varu, zmírníme oheň a vaříme do zhoustnutí. |
2 | V misce rozmícháme bramborovou nebo kukuřičnou moučku s vínem do hladka. Vlijeme do hrnce s vývarem a necháme minutu povařit. |
3 | Podává se ke kuřecímu nebo vepřovému masu. |