Jednoduchý recept

Rýže se skopovým masem

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19402

Ingredience

160 g Cibule
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
180 g Rajčata
300 g Rýže loupaná
500 g Skopové maso přední
1 špetka Sůl
850 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 467kJ
19% Sacharidy 67 g
68% Tuky 51 g
10% Sodík 198 mg
43% Bílkoviny 24 g

Rýže se skopovým masem postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, zalijeme horkou, osolenou vodou a necháme půl hodiny máčet. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

40g másla necháme rozehřát a osmahneme na něm pokrájenou cibulku. Přidáme nakrájené maso a rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a vaříme doměkka.

3

K uvařenému masu vmícháme rýži, zalijeme 60g rozpuštěného másla a 600ml vody. Přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.

4

Hrnec s uvařenou rýží necháme půl hodiny odstát na teplém místě.

5

Podáváme posypané sekanou petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept