Jednoduchý recept

Levandulová zmrzlina

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1942
Kategorie: Zmrzlina smetanová

Ingredience

60 g Cukr moučkový
50 g Levandule - květ
300 ml Mléko polotučné
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 844kJ
7% Sacharidy 23 g
46% Tuky 35 g
1% Sodík 15 mg
16% Bílkoviny 9 g

Levandulová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Nejprve přivedeme mléko s levandulovými květy k varu. Odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 30minut stát. Poté přecedíme mléko přes síto.

2

Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi. Postupně za stálého míchání přidáváme mléko a zahříváme dokud se nám směs nezačne lepit na lžíci. Necháme vychladnout. Vmícháme smetanu ke šlehání a vlijeme do formy na biskupský chlebíček.

3

Formu vložíme minimálně na 4 hodiny do mrazničky. Ztuhlou zmrzlinu vyklopíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept