Jednoduchý recept

Fazolový guláš

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19422

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
500 g Brambory
250 g Cibule
250 g Fazole červené
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Libeček
300 ml Mléko sójové
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Oregano sušené
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
20 g Solamyl
2 kávová lžička Sůl
80 g Česnek
4 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 675kJ
21% Sacharidy 75 g
4% Tuky 3 g
21% Sodík 425 mg
39% Bílkoviny 22 g

Fazolový guláš postup přípravy receptu:

1

Fazole namočíme nejlépe přes noc. Nalijeme i s vodou do hrnce, osolíme a vaříme 40 minut. V průběhu varu přidáme lžičku sušené bazalky.

2

Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme. Slijeme a bez vody přidáme k fazolím.

3

Na pánvi orestujeme na oleji jemně pokrájenou cibulku a česnek. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme také k fazolím.

4

Přilijeme asi 700 ml vody a přivedeme k varu. Okořeníme libečkem, oreganem a kmínem. Zahustíme Solamylem, který jsme si rozmíchali v sojovém mléce. Povaříme 2 minuty. Do hotového guláše vmícháme ještě ocet podle chuti.

5

Na talíři ozdobíme guláš krájenými ředkvičkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept