Fazolový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový guláš
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19422 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
500 g | Brambory |
80 g | Česnek |
250 g | Cibule |
250 g | Fazole červené |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Libeček |
300 ml | Mléko sójové |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 ks | Ředkvička |
20 g | Solamyl |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 314,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 309,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Fazole červené, Kmín drcený, Ocet vinný červený, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mléko sójové, Olej olivový extra panenský, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolový guláš postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme nejlépe přes noc. Nalijeme i s vodou do hrnce, osolíme a vaříme 40 minut. V průběhu varu přidáme lžičku sušené bazalky. |
2 | Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme. Slijeme a bez vody přidáme k fazolím. |
3 | Na pánvi orestujeme na oleji jemně pokrájenou cibulku a česnek. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme také k fazolím. |
4 | Přilijeme asi 700 ml vody a přivedeme k varu. Okořeníme libečkem, oreganem a kmínem. Zahustíme Solamylem, který jsme si rozmíchali v sojovém mléce. Povaříme 2 minuty. Do hotového guláše vmícháme ještě ocet podle chuti. |
5 | Na talíři ozdobíme guláš krájenými ředkvičkami. |