Polévka z ryzců - falešná račí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z ryzců - falešná račí polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19469 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
600 g | Ryzce čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Ryzce čerstvé, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z ryzců - falešná račí polévka postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé ryzce očistíme, nadrobno nakrájíme a podusíme v kastrole na rozehřátém másle doměkka. Během dušení občas zamícháme. |
2 | Měkké ryzce poprášme hladkou moukou, osmahmeme, postupně podléváme studeným vývarem a povaříme. |
3 | Nakonec do zhoustlé polévky přidáme našikmo nakrájené fazolky podušené na másle s nasekanou petrželkou. Polévku podle chuti osolíme a ihned podáváme. |