Recept

Toasty se solenou treskou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 160 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19482

Ingredience

20 dkg Anglická slanina
750 g Brambory
8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
2 kávová lžička Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
750 g Treska aljašská
4 ks Vejce slepičí
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 766kJ
8% Sacharidy 30 g
48% Tuky 36 g
36% Sodík 726 mg
94% Bílkoviny 53 g

Toasty se solenou treskou postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě vaříme 7 - 9 minut od doby varu vejce, prudce je ochladíme studenou tekoucí vodou, oloupeme, nahrubo nakrájíme a odložíme.

2

Na 2 hodiny ponoříme do vody domácí solenou tresku, poté ji vyndáme, necháme oschnout, vložíme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme rybu 10 minut ve vodě. Potom ji osušíme za pomoci vrstvy papírových utěrek a rozebereme na kousky. Vodu, v níž se vařila, vylijeme.

3

Na středním ohni na pánvi s rozehřátými 3 lžícemi oleje opékáme 4 - 5 minut do zlatova slaninu, zbavíme ji poté nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek. Na pánev vložíme brambory a česnek a za občasného míchání opékáme 8 - 10 minut do zlatova.

4

Krajíčky chleba opečeme po obou stranách, pokapeme je zbývajícím olivovým olejem a odložíme.

5

Na pánev s opečenými bramborami přidáme rajčata, slaninu, ocet, vejce, rybí maso a směs 2 minuty prohříváme. Nakonec vmícháme petrželku, sůl, pepř, směs upravíme na toasty a ozdobené petrželkou servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept