Bramborový salát s tuňákem a olivami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme dvě vejce natvrdo, jakmile vychladnou, nakrájíme je na plátky.
  • 2
    Zálivka: budeme potřebovat lžíci majonézy, stejné množství zakysané smetany, lžíci kečupu a lžíci limetkové šťávy. Také dva stroužky prolisovaného česneku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, dáme do chladu uležet.
  • 3
    Nyní uvaříme nové brambory, vybereme středně velké hlízy. Důkladně je omyjeme (nejlépe kartáčkem na zeleninu), vaříme i se slupkou v osolené vodě 15 minut. Jakmile jsou brambory měkké, slijeme vodu, necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Zeleninu dobře omyjeme, očistíme a naporcujeme. Ledový salát na jednotlivé listy, papriku na větší kostky, červenou cibuli na jemná kolečka, olivy bez pecek na půlky. Na dno větší mísy naaranžujeme listy ledového salátu, na ně klademe plátky brambor a smíchanou zeleninu. Navrch položíme kousky tuňáka a plátky vařených vajec, vše zalijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme měsíčky nakrájené limetky. Podáváme nejlépe s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.