Recept

Bramborový salát s tuňákem a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19484

Ingredience

450 g Brambory
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Kečup
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Majonéza
2 polévková lžíce Olivy černé
1 ks Paprika zelená
1 špetka Sůl
300 g Tuňák v oleji
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
7% Sacharidy 24 g
23% Tuky 17 g
12% Sodík 239 mg
53% Bílkoviny 30 g

Bramborový salát s tuňákem a olivami postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme dvě vejce natvrdo, jakmile vychladnou, nakrájíme je na plátky.

2

Zálivka: budeme potřebovat lžíci majonézy, stejné množství zakysané smetany, lžíci kečupu a lžíci limetkové šťávy. Také dva stroužky prolisovaného česneku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, dáme do chladu uležet.

3

Nyní uvaříme nové brambory, vybereme středně velké hlízy. Důkladně je omyjeme (nejlépe kartáčkem na zeleninu), vaříme i se slupkou v osolené vodě 15 minut. Jakmile jsou brambory měkké, slijeme vodu, necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky.

4

Zeleninu dobře omyjeme, očistíme a naporcujeme. Ledový salát na jednotlivé listy, papriku na větší kostky, červenou cibuli na jemná kolečka, olivy bez pecek na půlky. Na dno větší mísy naaranžujeme listy ledového salátu, na ně klademe plátky brambor a smíchanou zeleninu. Navrch položíme kousky tuňáka a plátky vařených vajec, vše zalijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme měsíčky nakrájené limetky. Podáváme nejlépe s bílým pečivem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept