Zdravý recept

Bramborová kaše s fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19485

Ingredience

500 g Brambory
230 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
2 polévková lžíce Jogurt bílý
1 ks Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Limetková šťáva
1 špetka Pepř 4 barev
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 365kJ
5% Sacharidy 19 g
0% Tuky 0 g
19% Sodík 379 mg
7% Bílkoviny 4 g

Bramborová kaše s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Nejprve slijeme fazolky z nálevu, opláchneme je a necháme okapat.

2

Brambory - raději nějaký moučný druh - vaříme doměkka cca 15 minut ve slané vodě, pak vodu slijeme. Brambory nakrájíme na kostičky a nasypeme je do většího hrnce. K bramborám přidáme fazolky, stroužek prolisovaného česneku, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směs mačkáme šťouchadlem na brambory, když máme dostatečně jemnou konzistenci kaše, vmícháme bilý jogurt. Každou porci ozdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.

3

Můžeme použít i mixér, pokud máme rádi kaši hodně jemnou.

4

Pokrm můžeme podávat teplý i studený. Samotný nebo jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept