Jednoduchý recept

Debrecínský guláš

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 195
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
100 g Párky jemné
1 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata
50 g Slanina vepřová
30 g Sůl
150 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 491kJ
3% Sacharidy 11 g
34% Tuky 26 g
65% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Debrecínský guláš postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2

Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, osmahneme na polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme a vložíme maso. Krátce je osmahneme a podlijeme trochou vody. Potom maso osolíme, opepříme a přidáme omytá překrájená rajčata.

3

Pod poklicí maso dusíme za občasného promíchání do poloměkka. Podle potřeby doléváme vodou.

4

Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylé části tuku a prosáté mouky a dusíme doměkka.

5

Měkké maso vyjmeme do jiného kastrolu a omáčku přecedíme na maso přes hustý cedník.

6

Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně roztavíme, osmažíme na ni oloupané párky, nakrájené na plátky a směs zamícháme do guláše.

7

Vše ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept