Křehké těsto

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1944 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
119 g
Sacharidy
188 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku nasypeme do mísy a přidáme 125g na kousky nakrájeného másla. Uprostřed uděláme důlek a do něj nasypeme lžičku soli a cukr. Promícháme prsty a po kapkách přidáme půl sklenice vody. Rychle promícháme, avšak nehněteme. Vytvarujeme kouli a těsto necháme cca 4hodiny odpočívat.
  • 2
    Poté těsto na pomoučeném vále rozválíme na tloušťku cca 4mm. Plát vložíme do vymazané formy a přitiskneme k okrajům. Vytáhneme až přes okraj formy a přebytečné části odřízneme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 14. 12. 2015
Křehké těsto
Těsto je křehoučké a výsledek je moc dobrý.