Recept

Sardinky pečené s citronem a kapary

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19512

Ingredience

3 ks Citrony
3 polévková lžíce Kapary
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
12 ks Sardinka obecná
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 053kJ
4% Sacharidy 14 g
24% Tuky 18 g
3% Sodík 61 mg
59% Bílkoviny 33 g

Sardinky pečené s citronem a kapary postup přípravy receptu:

1

Ze dvou citronů ostrouháme kůru (tu odložíme stranou), vymačkáme šťávu do misky ke kaparům, tymiánu a oleji. Osolíme a opepříme, dobře promícháme.

2

Vykuchané sardinky, přelité směsí, pečeme 25 minut v troubě, vyhřáté na 190°C.

3

Podáváme se salátem, posypané citronovou kůrou a se čtvrtkami citronu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept