Zdravý recept

Tygří krevety s čočkou a pórkem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19519

Ingredience

50 g Baby špenát
1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pórek
1 špetka Sůl
400 g Čočka sterilovaná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 290kJ
26% Sacharidy 95 g
7% Tuky 5 g
43% Sodík 850 mg
94% Bílkoviny 53 g

Tygří krevety s čočkou a pórkem postup přípravy receptu:

1

Pórek, nakrájený na špalíčky, vaříme v páře 8 minut, přidáme krevety a vaříme dalších 6 minut.

2

Čočku scedíme, propláchneme horkou vodou a necháme okapat.

3

Přesypeme do misky, zakápneme citronovou šťávou a olejem, přidáme nakrájené olivy, nasekanou petržel, sůl a pepř. Důkladně promícháme.

4

Do směsi vsypeme uvařený pórek a špenát, promícháme.

5

Krevety rozložíme na salát a pokapeme zbylým dresinkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept