Recept

Krémová rajčatová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1952

Ingredience

2 krajíc Chléb konzumní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 822kJ
6% Sacharidy 21 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 66 mg
11% Bílkoviny 6 g

Krémová rajčatová polévka postup přípravy receptu:

1

Krajíce chleba nakrájené na kostky dáme péct na 15 min. do předehřáté trouby.

2

Mouku smícháme se smetanou, přidáme rajčatový protlak, tři hrnky vody a špetku soli.

3

Polévku povaříme.

4

Žloutky smícháme s máslem v jiném hrnci, pak přes ně vylijeme horkou polévku.

5

Promícháme a přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept