Okurky s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky s tuňákem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1955 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 kávová lžička | Kečup |
100 g | Majolka |
40 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 balení | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 124,1mg |
Draslík | 738,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 525,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Majolka, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okurky s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané okurky rozpůlíme a vydlabeme vnitřek. |
2 | Rozkrájíme je na kousky a dáme na 10 minut povařit do osolené vody. |
3 | Poté je necháme okapat. |
4 | Promícháme vidličkou máslo s tuňákem, pepřem a solí. |
5 | Touto směsí naplníme okurky a na talíři je polijeme majolkou, do které jsme přidali kečup. |
6 | Dáme vychladit a podáváme. |