Salát z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z tuňáka
Salát z tuňáka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19554 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony sterilované |
3 polévková lžíce | Majonéza |
2 špetka | Oregano sušené |
1 ks | Rajčata |
0,5 ks | Salát ledový |
150 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 723,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,6mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony sterilované, Majonéza, Oregano sušené, Rajčata, Salát ledový, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.

Salát z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Z konzervy tuňáka slejeme tekutinu a maso dáme do misky. Přidáme majonézu a dobře promícháme. |
2 | Do hlubší mísy dáme salát nakrájený na proužky, doprostřed vložíme tuňákovou hmotu, posypeme drobně nakrájenou cibulkou a pokrájenou feferonkou. Okraje poklademe dílky rajčete a vše okořeníme oreganem. |
Poznámka
Podáváme ihned, jako přílohu zvolíme pečivo.