Jednoduchý recept

Srnčí řízky na červeném víně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19563

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kg Srnčí kýta
1 špetka Sůl
300 ml Víno červené
2 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 466kJ
1% Sacharidy 4 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 132 mg
90% Bílkoviny 51 g

Srnčí řízky na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Do plastové nebo porcelánové mělčí misky dáme maso nakrájené na 6 stejných plátků, položíme na ně bobkový list, cibuli, rozmarýn a zalijeme vínem, přikryjeme a necháme minimálně 5 hodin marinovat nejlépe v lednici. Po hodině plátky otáčíme.

2

Velkou pánev rozehřejeme, necháme rozpustit máslo a přilijeme olej, maso opékáme z každé strany 4 minuty, poté vyndáme a uchováme teplé.

3

Zbylou marinádu nalijeme do pánve, opatrně přimícháme želé, přidáme sůl a pepř a necháme 3 minuty provařit. Maso podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Do omáčky použijeme rybízové želé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept