Jednoduchý recept

Mořský jazyk na florentský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19580

Ingredience

1 ks Bobkový list
8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
0,5 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
2 ks Estragon
2 kávová lžička Hořčice v prášku
600 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
800 g Platýz - filety
200 g Potočnice
8 ks Rajčata
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 polévková lžíce Sýr Parmezán
3 špetka Sůl
1 l Voda pitná
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,080 kcal
Kilojoule 4 517kJ
26% Sacharidy 95 g
64% Tuky 48 g
77% Sodík 2 g
120% Bílkoviny 67 g

Mořský jazyk na florentský způsob postup přípravy receptu:

1

Na mírném ohni přivedeme k varu estragon, mléko, citronovou kůru, cibuli a bobkový list, odstavíme a necháme 30 minut stát, aby se chuti promíchaly.

2

V hrnci rozpustíme máslo a rozmícháme v něm práškovou hořčici, mouku a postupně všleháme přecezené ochucené mléko. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme zvolna 2 minuty do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme smetanu ke šlehání, sýr, muškátový oříšek, podle chuti osolíme, opepříme a na povrch omáčky položíme pečicí papír, aby se neutvořil škraloup.

3

V osolené vodě vaříme půl minuty špenát, prudce ho ochladíme pod tekoucí vodou, necháme okapat, osušíme a rozložíme do zapékací misky vymazané máslem.

4

Omyjeme a osušíme rybí filety. Potom je osolíme, opepříme, sbalíme do závitků, upravíme je na špenát, zalijeme sýrovou omáčkou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 35 minut, aby sýr začal zlátnout.

5

Servírujeme s rajčaty, listovou zeleninou a křupavým bílým pečivem.

Poznámka

Místo mořského jazyka můžeme použít jinou rybu s bílým masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept