Recept

Karbanátky z brambor a květáku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19582

Ingredience

15 g Anglická slanina
230 g Brambory
230 g Květák
80 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Sádlo vepřové škvařené
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 523kJ
3% Sacharidy 11 g
45% Tuky 34 g
13% Sodík 261 mg
16% Bílkoviny 9 g

Karbanátky z brambor a květáku postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě (polovina dávky vody i soli) uvaříme kostky brambor, vodu slijeme a brambory necháme okapat.

2

Stejným způsobem si připravíme i růžičky květáku.

3

V míse rozmačkáme brambory a květák, přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme.

4

Do mísy přidáme žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do mísy. Vše ještě jednou promícháme.

5

Z bramborového těsta vytvoříme malé karbanátky. Ty smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na ozdobu připravíme krutony ze slaniny.

6

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle, aby křupala.

7

Upečené karbanátky servírujeme posypané opečenou slaninou,kterou před podáváním necháme okapat na ubrousku.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept