Jemný zelný salát

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
72 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávku bílého zelí omyjeme a nožem rozřízneme na čtvrtky. Bude se nám lépe krájet. Ostrým nožem rozkrájíme na slabé plátečky. Máme-li robot na krouhání zelí, použijeme ho.
  • 2
    Červenou cibuli pokrájíme najemno. Obojí smícháme, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a osolíme. Čerstvý kopr si nasekáme na drobné kousíčky a přimícháme k zelí. Zakapeme panenským olejem a dáme vychladit.
  • 3
    Takto upravený zelný salát je velmi vhodný ke grilovaným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 11. 2015
Jemný zelný salát
Příjemný zelný salát, kopru jsem měla malinko méně. Mám ráda spíš sladkokyselou chuť, tak jsem malinko přisladila, ale jen špetkou moučkového cukru. Ale to záleží na každém. Za mě palec nahoru.