Jednoduchý recept

Jemný zelný salát

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Jemný zelný salát 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 19600
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Cibule červená
0,5 ks Citrony
20 g Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 72 kcal
Kilojoule 299kJ
3% Sacharidy 11 g
4% Tuky 3 g
5% Sodík 98 mg
4% Bílkoviny 2 g
Jemný zelný salát

Jemný zelný salát postup přípravy receptu:

1

Hlávku bílého zelí omyjeme a nožem rozřízneme na čtvrtky. Bude se nám lépe krájet. Ostrým nožem rozkrájíme na slabé plátečky. Máme-li robot na krouhání zelí, použijeme ho.

2

Červenou cibuli pokrájíme najemno. Obojí smícháme, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a osolíme. Čerstvý kopr si nasekáme na drobné kousíčky a přimícháme k zelí. Zakapeme panenským olejem a dáme vychladit.

3

Takto upravený zelný salát je velmi vhodný ke grilovaným masům.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Jemný zelný salát
Příjemný zelný salát, kopru jsem měla malinko méně. Mám ráda spíš sladkokyselou chuť, tak jsem malinko přisladila, ale jen špetkou moučkového cukru. Ale to záleží na každém. Za mě palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept