Studená vařená treska s pikantní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená vařená treska s pikantní zeleninou
Studená vařená treska s pikantní zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19607 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Pikantní zelenina | |
---|---|
4 ks | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
0,3 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 ks | Okurky nakládané |
100 ml | Olej olivový |
8 ks | Olivy zelené |
0,3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Studená vařená treska s pikantní zeleninou | |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
5 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
3 hrst | Tymián čerstvý |
1700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 93,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,4mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Ocet vinný červený, Okurky nakládané, Paprika červená, Sůl, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapary, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Studená vařená treska s pikantní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na mírném ohni vaříme ve vodě 10 minut celer, cibuli, mrkev, petrželku, tymián, česnek, sůl. Přidáme steaky z tresky a vaříme dalších 5-7 minut. Když se maso uprostřed zpevní, vyjmeme ho z tekutiny a necháme vychladnout. Potom ho dáme na 2 hodiny do lednice. |
2 | V nekovové míse si připravíme pikantní zeleninu smícháním červené papriky, mrkve, česneku, červené cibule, kapary, oliv, okurek, ančoviček, octa, petrželky, soli, pepře a olivového oleje a přikryté potravinářskou folií dáme na 1 hodinu do lednice. |
3 | Na talíře upravíme steaky, na ně rozdělíme zeleninu a servírujeme obložené listy salátu a snítkou petrželky. |