Jednoduchý recept

Základní těsto na páj

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Základní těsto na páj 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 19629

Ingredience

225 g Mouka pšeničná hladká T 650
115 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 827kJ
12% Sacharidy 42 g
35% Tuky 27 g
3% Sodík 63 mg
14% Bílkoviny 8 g

Základní těsto na páj postup přípravy receptu:

1

Hladkou mouku se špetkou soli smícháme v míse s máslem na drobenku. Vmícháme žloutek, trochu vody a vypracujeme tužší těsto.

2

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny odpočinout v chladničce.

3

Těsto používáme při přípravě slaných koláčů.

Poznámka

Pokud chceme připravit sladký koláč, přidáme do těsta 45-70 g krupicového cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept