Jednoduchý recept

Rýže Istambul

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19655

Ingredience

60 g Hrášek
250 g Kuřecí prsa
30 g Mandle
150 g Máslo čerstvé
30 g Pistácie
500 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
650 ml Vývar drůbeží
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 068kJ
20% Sacharidy 73 g
39% Tuky 29 g
26% Sodík 523 mg
33% Bílkoviny 19 g

Rýže Istambul postup přípravy receptu:

1

Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme půl hodiny máčet, poté vodu slijeme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat, do 100 ml vody namočíme špetku šafránu, necháme odležet.

2

Na rozehřáté máslo vsypeme rýži, mícháme cca 10 minut, poté zalijeme vývarem a vodou se šafránem. K rýži přisypeme pokrájené maso, mandle, sůl a hrášek, přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vývaru do rýže. K uvařené rýži vsypeme pokrájené pistácie a necháme povařit ještě 5 minut.

3

Hotové odstavíme z ohně, přiklopíme, necháme 30 minut odstát.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept