Jednoduchý recept

Španělská tortilla

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19664

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
30 g Kukuřice cukrová nakládaná
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 503kJ
11% Sacharidy 39 g
21% Tuky 16 g
12% Sodík 231 mg
33% Bílkoviny 19 g

Španělská tortilla postup přípravy receptu:

1

Celé, oloupané brambory vaříme pět minut v osolené vodě, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Když vychladnou, nakrájíme je na slabé plátky.

2

Připravíme si cibuli - nakrájíme ji na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, prolisujeme dva stroužky česneku.

3

Ve větší misce smícháme brambory, rajčata, papriku, kukuřici a česnek.

4

Směs opékáme na oleji pět minut, následně zalijeme rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou petrželkou a pečeme ještě deset minut, poté odstavíme.

5

Pánev přeneseme pod gril a dalších 7 minut grilujeme. Vejce se musí úplně zatáhnout, tortillu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept