Jednoduchý recept

Krabí suflé

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19669

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
230 g Krabí maso mražené
230 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
50 g Sýr Gruyére
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 077kJ
5% Sacharidy 17 g
49% Tuky 37 g
31% Sodík 616 mg
44% Bílkoviny 25 g

Krabí suflé postup přípravy receptu:

1

V hrnci s rozpuštěným máslem za občasného míchání na mírném ohni opékáme 8 minut cibuli, dokud nezměkne. Přidáme česnek a ještě minutu zahříváme. Vmícháme práškovou hořčici, za stálého míchání další minutu zahříváme, postupně vmícháme mléko. Trochu zesílíme oheň, pomalu za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, následně odstavíme, vmícháme sýr a necháme trochu vystydnout.

2

Do vychladlé omáčky všleháme žloutky, přidáme krabí maso, pažitku, cayenský pepř, sůl a pepř podle chuti.

3

Máslem důkladně vytřeme a strouhankou vysypeme formu na suflé nebo zapékací misku o objemu 1,5 litru. V misce ušleháme pevný sníh z bílků a postupně jej zapracováváme do omáčky s krabím masem. Touto hmotou naplníme připravenou formu na suflé nebo zapékací misku, pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200°C, aby suflé nabylo na objemu a na povrchu zezlátlo.

4

Rozdělíme na talíře a ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept