Ostružinový dort s ovocným želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostružinový dort s ovocným želé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1967 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Likér třešňový |
250 g | Linecké (křehké) těsto |
15 g | Máslo čerstvé |
500 g | Ostružiny |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 balení | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 81,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 107,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ostružiny, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér třešňový, Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ostružinový dort s ovocným želé postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Křehké těsto rozválíme na plát, vyložíme jím vymazanou dortovou formu, propíchneme vidličkou a pečeme asi 20minut. Upečený korpus necháme ve formě vychladnout. |
3 | Mezitím připravíme náplň. Do ušlehané smetany přidáme vanilkovou esenci a cukr. Rozetřeme na dortový korpus a posypeme ostružinami. |
4 | Želé při nízké teplotě rozehřejeme v kastrůlku a přimícháme třešňový likér. Směs nalijeme na ostružiny a ihned podáváme. |
Poznámka
Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto" nebo použijeme již hotový korpus.