Jednoduchý recept

Špenátová roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19671

Ingredience

Náplň
4 ks Cibulka jarní
380 g Filé z aljašské tresky
2 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
120 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
Špenátová roláda
1 kávová lžička Estragon
200 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
230 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 239kJ
3% Sacharidy 12 g
50% Tuky 38 g
25% Sodík 492 mg
69% Bílkoviny 39 g

Špenátová roláda postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s rozpuštěným máslem vmícháme mouku, půl minuty zahříváme, za stálého míchání přilijeme mléko, zvolna 2 minuty vaříme, odstavíme a necháme vychladnout.

2

Z rozmraženého špenátu vytlačíme nadbytečnou tekutinu, nadrobno ho nakrájíme, vmícháme do omáčky, přidáme žloutky, estragon, muškátový oříšek, sůl a pepř. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně ho zapracujeme do špenátové hmoty. Máslem vytřeme plech na pečení o rozměrech 33x23 cm a vyložíme ho papírem na pečení. Potom na něj rozetřeme špenátovou hmotu, načež 15 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud hmota nenabude na objemu a na povrchu nezezlátne. Po upečení rychle vyklopíme na čistou utěrku, sloupneme papír na pečení, zabalíme.

3

Vroucí vodou přelijeme tresku a necháme 10 minut stát. Potom rybu vyjmeme, vykostíme, rozebereme na kousky, promícháme s parmazánem, sýrem Ricotta, jarní cibulkou, na slunci sušenými rajčaty, pažitkou, solí a pepřem.

4

Rozbalíme špenátovou roládu, potřeme náplní z tresky, znovu pevně zabalíme, položíme na plech spojem dospod a ještě 20 minut pečeme.

5

Hotovou roládu nakrájíme, rozdělíme na talíře a servírujeme s pikantní omáčkou podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept