Špenátová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová roláda
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19671 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
4 ks | Cibulka jarní |
380 g | Filé z aljašské tresky |
2 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
120 g | Sýr Ricotta |
Špenátová roláda | |
1 kávová lžička | Estragon |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
230 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 466,7mg |
Draslík | 443,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Estragon, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špenátová roláda postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s rozpuštěným máslem vmícháme mouku, půl minuty zahříváme, za stálého míchání přilijeme mléko, zvolna 2 minuty vaříme, odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Z rozmraženého špenátu vytlačíme nadbytečnou tekutinu, nadrobno ho nakrájíme, vmícháme do omáčky, přidáme žloutky, estragon, muškátový oříšek, sůl a pepř. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně ho zapracujeme do špenátové hmoty. Máslem vytřeme plech na pečení o rozměrech 33x23 cm a vyložíme ho papírem na pečení. Potom na něj rozetřeme špenátovou hmotu, načež 15 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud hmota nenabude na objemu a na povrchu nezezlátne. Po upečení rychle vyklopíme na čistou utěrku, sloupneme papír na pečení, zabalíme. |
3 | Vroucí vodou přelijeme tresku a necháme 10 minut stát. Potom rybu vyjmeme, vykostíme, rozebereme na kousky, promícháme s parmazánem, sýrem Ricotta, jarní cibulkou, na slunci sušenými rajčaty, pažitkou, solí a pepřem. |
4 | Rozbalíme špenátovou roládu, potřeme náplní z tresky, znovu pevně zabalíme, položíme na plech spojem dospod a ještě 20 minut pečeme. |
5 | Hotovou roládu nakrájíme, rozdělíme na talíře a servírujeme s pikantní omáčkou podle chuti. |