Borůvkové řezy z celozrnné mouky

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si větší mísu, do které z rozklepnutých vajec vložíme pouze žloutky, oddělené od bílků. Z bílků, špetky soli a studené vody našleháme tuhý sníh.
  • 2
    Do mísy se žloutky přisypeme hroznový cukr, ručním šlehačem začneme šlehat, postupně přidáme 5 lžic teplé vody.
  • 3
    Budeme potřebovat 200 g hrubé špaldové mouky, přibližně 20g jemné špaldové mouky, hladkou kukuřičnou a hladkou sójovou mouku. Všechny mouky dohromady smícháme a postupně přisypáváme ke žloutkům s cukrem, stále šleháme. Postupně přidáváme i sníh z bílků, který šlehačem vmícháváme do těsta.
  • 4
    Plech vysteleme papírem na pečení a předehřejeme troubu. Těsto nalijeme na plech, posypeme borůvkami a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při středních teplotách cca 50 minut.
  • 5
    Vychladlý koláč nožem nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.