Jednoduchý recept

Borůvkové řezy z celozrnné mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19672

Ingredience

0,5 l Borůvky
150 g Cukr hroznový (glukóza)
50 g Mouka kukuřičná
30 g Mouka sójová odtučněná
220 g Mouka špaldová
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
9 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 226kJ
15% Sacharidy 53 g
6% Tuky 5 g
4% Sodík 81 mg
17% Bílkoviny 10 g

Borůvkové řezy z celozrnné mouky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si větší mísu, do které z rozklepnutých vajec vložíme pouze žloutky, oddělené od bílků. Z bílků, špetky soli a studené vody našleháme tuhý sníh.

2

Do mísy se žloutky přisypeme hroznový cukr, ručním šlehačem začneme šlehat, postupně přidáme 5 lžic teplé vody.

3

Budeme potřebovat 200 g hrubé špaldové mouky, přibližně 20g jemné špaldové mouky, hladkou kukuřičnou a hladkou sójovou mouku. Všechny mouky dohromady smícháme a postupně přisypáváme ke žloutkům s cukrem, stále šleháme. Postupně přidáváme i sníh z bílků, který šlehačem vmícháváme do těsta.

4

Plech vysteleme papírem na pečení a předehřejeme troubu. Těsto nalijeme na plech, posypeme borůvkami a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při středních teplotách cca 50 minut.

5

Vychladlý koláč nožem nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept