Jednoduchý recept

Jáhlové koláčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19677

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Jáhly - loupané proso
100 g Meruňky
50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 670kJ
6% Sacharidy 20 g
10% Tuky 8 g
1% Sodík 29 mg
7% Bílkoviny 4 g

Jáhlové koláčky postup přípravy receptu:

1

Jáhly propláchneme v sítku horkou vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme špetku soli a vaříme 25 minut.

2

Do uvařených jáhel vmícháme sušené mléko, skořici a meruňky, které jsme si nakrájeli na kostičky. Zakapeme citrónovou šťávou a necháme vychladnout.

3

Na plechu s pečicím papírem tvoříme malé hromádky, na které položíme vždy jeden ořech nebo oloupanou mandli. Pečeme při mírných teplotách 35 minut.

4

Vychladlé koláčky podáváme jako moučník.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept