Jednoduchý recept

Slavnostní rybí páj

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19680

Ingredience

Bramborová kaše
500 g Brambory
125 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Slavnostní rybí páj
300 g Filé z aljašské tresky
300 g Filé z mořského jazyka
120 g Krevety tygří - loupané
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Mořský ďas
900 g Mušle slávky
90 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé
600 ml Vývar zeleninový
3 ks Šalotka
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 971kJ
12% Sacharidy 42 g
48% Tuky 36 g
53% Sodík 1 g
103% Bílkoviny 58 g

Slavnostní rybí páj postup přípravy receptu:

1

Ve středně velkém hrnci s malým množstvím vody vaříme na siném ohni pod pokličkou 3 - 4 minuty slávky. Ty, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, ve které se vařily, uschováme. Slávky necháme vychladnout, šalotky opékáme 5 minut na pánvi s rozpuštěnými 30 g másla, přidáme žampiony, opékáme ještě 2 minuty, přilijeme víno a vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Směs vyklopíme do mělké zapékací misky o objemu 1,5 litru, přidáme vychladlé a vyloupané slávky.

2

Ve vývaru court-bouillon vaříme 2 minuty maso z mořského ďasa, přidáme mořský jazyk, tresku, krevety a další 2 minuty povaříme. Ryby i krevety vložíme do zapékací misky.

3

Zbývající máslo rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a mícháme do hladka. Dvě minuty zahříváme, poté vmícháme do vývaru. Přidáme tekutinu, ve které se vařily slávky a vaříme do zhoustnutí. Vmícháme smetanu, za občasného míchání 15 minut vaříme, osolíme, opepříme a nalijeme na směs v zapékací misce.

4

Uvaříme brambory, scedíme, rozmačkáme, promícháme s máslem, žloutky, muškátovým oříškem, mlékem, solí a pepřem. Sáčkem na zdobení dortů naneseme na směs v zapékací misce, poté pečeme 30 minut do zlatova v troubě, předehřáté na 200°C.

5

Rozdělíme na talíře, ozdobené petrželkou servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept